Arınç: Oy oranımız şu anda yüzde 54/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çorum'da Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Vali Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti. Burada kentle ilgili Vali Çakır'dan brifing alan Arınç, daha sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ardından da Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

İl Başkanlığı'nda partililerle biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, "AK Parti 10 yılda girdiği her seçimde birinci parti oldu. Her seferinde de oy oranını yükseltti. 2011'deki genel seçimlerde de yüzde 50 oranın da oy aldı. 2 kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. AK Parti'nin bu başarısı üzerine kitaplar yazıldı. Üniversitelerde tez konusu oldu" dedi. Arınç, şöyle devam etti:

"Hatta bir karikatür çok dikkatimi çekti. Tayyip Bey'in böyle yukardan bakan bir karikatürü, karşısında da süklüm büklüm duran iki kişi. Tayyip Bey tamam da karşısındaki iki kişi kim? Biri Kılıçdaroğlu, diğeri Bahçeli. Tayyip Bey soruyor, 'Söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdi?' Bu muhteşem bir sonuç. Bütün iftiralara, hakaretlere bütün küçük görmelere rağmen AK Parti iki seçmenden birinin oyunu alıyor. Şimdi yüzde 54'lerdeyiz. AK Parti, önümüzdeki seçimlerde yüzde 60'ları bulacak inşallah."

"VIZ GELDİ TIRIS GİTTİ"

Başarılarının sırrının 'çalışmak' olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Hepiniz çok çalışıyorsunuz. İkincisi de millet bize güveniyor. Neden güveniyor? Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Sol değiliz, sağ değiliz, merkez sağ, merkez sol değiliz, solun ortası, kenarı, ucu buçağı değiliz. Ortanın da solu değiliz, demokratik solda değiliz, sosyalist demokrat da değiliz" diye konuştu. Arınç, "Neyiz biz? Türk milleti neyse oyuz biz. Muhafazakarız, demokratız. Millet neye inaniyorsa biz ona inanıyoruz. Millet neyi seviyorsa biz onu seviyoruz. Millet bizden cesur, kararlı olmamızı istedi. Biz de 10 sene cesur ve kararlı bir davranış sergiledik. Ne toplar tanklar, ne bağırmalar çağırmalar, ne ıvırlar zıvırlar. Hiçbirisi bize vız geldi tırıs gitti. AK Parti hizmet yapıyor, laf üretmiyor."

"DÜŞÜNCEMİZİ BAŞBAKAN İFADE ETTİ"

Bir gazetecinin, Meclis Başkanı Cemil Çicek'in tutuklu vekillerin durumuyla ilgili görüşmesinin nasıl yorumladığını sorması üzerine de Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Meclis Başkanımız üç partinin grup başkanvekilleriyle üçüncü defa toplandı. Her üç partiden de tutuklu iken seçilen ama tutukluluk halleri devam eden milletvekilleri var. CHP, MHP ve BDP'den. Bunların yargı tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Ben bu konudaki düşüncemi zaman zaman ifade etmiştim. Şimdi sayın başkanımız anladığım kadarıyla dördüncü parti olarak tutuklu milletvekili olmayan AK Parti'nin de bu çalışmalara iştirak etmesini, sonunda müştereken varılacak kararın da parlementonda da yerine getirilmesini arzu etmiş. Bundan sonra da eğer AK Parti kabul ederse 4 parti birlikte çalışacaklar ve milletvekillerini tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi için nasıl bir yasa çıkarılması konusunda ittifak ederlerse onu da en kısa zamanda yerine getirecekler. Bizim bu konudaki düşüncemizi sayın Başbakanımız zaman zaman ifade etti."

AKP il binasını ziyaretinin ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç, geceyi Çorum'da geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber